‘Robinson’ Dennis Wilt presentator Sportgala

Dennis Wilt met de trofee van Expeditie Robinson 2022.

Dennis Wilt is vrijdag 20 januari de presentator van het Sportgala Borne. De winnaar van Expeditie Robinson 2022 praat in het Kulturhus De Bijenkorf het programma aan elkaar tijdens de feestelijke uitreiking van de zes sportprijzen van de gemeente Borne van het afgelopen jaar.

Voor zover dat nog niet het geval was vanuit zijn rol als weerman van RTL4 ontpopte Dennis Wilt zich tot een zeer bekende Nederlander door zijn optreden in het survivalprogramma, dat onder meer een miljoen kijkers in de ban hield tijdens de uitzending van de finale. De Bornenaar vertoefde er al maanden eerder 35 dagen lang op een onbewoond eiland in Maleisië, waar de 22ste editie van de tv-serie werd opgenomen.

Grootste beproeving
Dennis Wilt over het avontuur: “Voor de expeditie was ik zes weken van huis in juni en de eerste helft van juli, waarvan een dikke vijf weken zonder enig contact met het thuisfront. Toen ik vertrok zei ik dat ik misschien een week later thuis kon zijn, maar dat het ook wel eens wat langer zou kunnen duren… Het was een ongelooflijk toffe ervaring, de grootste beproeving die je kunt meemaken. Ik ben op mentale kracht gegaan en dan is de beloning op het eind het mooiste dat je kunt krijgen. Het was ook geweldig om alles terug te zien op televisie en hoe mooi alles in beeld is gebracht.”

De meteoroloog legt een linkje naar de topsport. “Ook daarin ga je vaak door heel diepe dalen. Het verschil met mij is dat sporters dag in dag uit alles geven om het beste uit zichzelf naar boven te halen. Met hen durf ik me niet te vergelijken.”

Soort bewijs
Dat hij het Sportgala 2022 mag presenteren, vindt hij een eer. “Het lijkt me ontzettend leuk om te doen. Ik verbaas me er vaak over hoeveel talent er in Borne zit.” En lachend besluit hij: “Eerlijk gezegd vind ik het wel fijn dat ik een soort bewijs heb dat ik ook zelf tot wat in staat ben.”

Op 20 januari worden in zes categorieën de sportlieden van Borne van 2022 bekendgemaakt. Onder de zeventien kandidaten voor de hoofdprijzen zijn twee titelverdedigers. Mirjam Pol bij de vrouwen en RKSV NEO bij de sportteams behoorden tijdens de vorige editie -als gevolg van corona al drie jaar geleden- tot de winnaars.

De avond in het Kulturhus is vrij toegankelijk voor bezoekers en begint om 19.30 uur.

  Nieuwsarchief