In januari 2023 weer Sportgala Borne

Sportvrouw 2019 Mirjam Pol en Han Vaalt, die de prijs in ontvangst nam namens Sportman 2019 Albert-Jan Lantink.
Foto © Stan Geerdink

Na een onderbreking van twee jaar vanwege het heersende coronavirus wordt op vrijdag 20 januari 2023 in de gemeente Borne weer een Sportgala gehouden. Tijdens het evenement in het Kulturhus worden de sportman, de sportvrouw, de sportploeg, het jeugdteam en het sporttalent van 2022 gehuldigd.

De vierkoppige selectiecommissie benadert in deze periode alle sportverenigingen binnen de gemeente om een lijst op te stellen van voorlopige kandidaten voor de prijzen. Het kan natuurlijk zijn dat sporters die in Borne woonachtig zijn (een vereiste) elders dan in hun woonplaats bij een vereniging of individueel actief zijn en op basis van hun prestaties kunnen meedingen naar de prijzen. Wie zo iemand of meerdere potentiële kandidaten kent, kan deze vanzelfsprekend eveneens nomineren. Dat is tot en met uiterlijk 30 november mogelijk via de website van het Sportgala: www.sportgalaborne.nl/voordracht
De selectiecommissie stelt uiteindelijk een lijst van genomineerden op, waarna een speciale jury moet bepalen wie de titels in de vijf categorieën veroveren.

De sportman, sportvrouw en sportploeg mogen net als in voorgaande jaren een fraai beeldje in ontvangst nemen dat wordt vervaardigd door de lokale beeldend kunstenaar Ruurd Hallema. Het sporttalent en het jeugdteam gaan met een mooie bokaal naar huis.
Tijdens de gala-avond in het Kulturhus worden op een groot scherm filmbeelden van de geselecteerde kandidaten getoond, geproduceerd door JW Videoproducties uit Borne.

Het meest recente Sportgala Borne dateert van januari 2020, toen in sporthal Het Wooldrik de beste sportlieden van 2019 in het zonnetje werden gezet. Destijds waren motorcoureur Mirjam Pol (sportvrouw), ultraloper Jan Albert Lantink (sportman), RKSV NEO (sportploeg), Handbal Twente B1 (jeugdteam) en schaatser Sebas Diniz (sporttalent) de gelukkigen.

  Nieuwsarchief