Aftellen naar het Sportgala (6)


Rick Elzinga

Nog één dag, dan is duidelijk wie er met de zes sportprijzen van 2022 in de gemeente Borne naar huis gaan. In zes afleveringen tellen we af naar de ontknoping en stellen we de kandidaten in alfabetische volgorde wat nader voor. Vandaag aflevering 6, de gegadigden bij de mannen.

Het Sportgala Borne wordt vrijdagavond 20 januari gehouden in Kulturhus De Bijenkorf. De foyer is open vanaf 19.00 uur, het programma begint om 19.30 uur. De entree is gratis.

Met de Nederlandse en Europese titel in de klasse 250 cc en zijn met een zevende plaats opgesierde debuut in een race voor het wereldkampioenschap beleefde de nog jonge motorcrosser Rick Elzinga uit Zenderen een prachtig jaar. Zelfs de tegenwerking door twee forse virussen konden zijn prestatiedrang niet afremmen. Deze maand hoopt Elzinga op Sardinië de basis te leggen voor een mogelijk nog mooiere jaargang, waarin hij in het hoogste fabrieksteam van Yamaha zijn eerste contractjaar als prof afwerkt.


Joris Lentfert

Wegracer Joris Lentfert tekende afgelopen jaar voor een fraaie derde plaats in de strijd om het nationaal kampioenschap in de Dutch Superbike, het hoogste niveau van Nederland. Op zaterdag 8 oktober stelde hij zijn podiumplaats veilig tijdens de twee finaleraces op het TT Circuit van Assen. In de eerste daarvan reed Joris als derde naar zijn vierde podiumplek van het seizoen. In de slotrace werd hij vierde. In Assen kwam het brons in het NK geen moment in gevaar.


Maurice Mijnders

Voor Maurice Mijnders is tafeltennis een echte passie. Hij gaf studie, huis en haard zelfs op om te trainen in Zweden en Hongarije. Weer actief voor TTV Borne laat hij zijn progressie duidelijk zien. Maurice zorgde er mede voor dat het eerste team op eigen kracht na één competitie alweer terugkeerde in de Promotieklasse. Voor zijn buitenlandse avonturen was zijn winstpercentage in de eerste klasse marginaal. Dit seizoen is zijn aantal verliespartijen op de vingers van één hand te tellen.

  Nieuwsarchief