Aftellen naar het Sportgala (5)


Rixt Hoogland. Foto © Gert-Jan Warrink.

Nog drie dagen, dan is duidelijk wie er met de zes sportprijzen van 2022 in de gemeente Borne naar huis gaan. In zes afleveringen tellen we af naar de ontknoping en stellen we de kandidaten in alfabetische volgorde wat nader voor. Vandaag aflevering 5, de genomineerden bij de vrouwen.

Het Sportgala Borne wordt vrijdagavond 20 januari gehouden in Kulturhus De Bijenkorf. De foyer is open vanaf 19.00 uur, het programma begint om 19.30 uur. De entree is gratis.

Rixt Hoogland veroverde in 2022 in Emmen de nationale titel bij de elite vrouwen zonder contract. De 27-jarige wielrenster won op de VAM-berg de sprint van een kopgroep van vier. Rixt Hoogland was mee in een kopgroep van aanvankelijk elf rensters. De titel was ook voor haarzelf een grote verrassing. Het was namelijk voor haar de eerste wegwedstrijd die ze op haar naam schreef. Van een jaar lang mogen rondrijden in het rood-wit-blauw had ze nooit durven dromen.


Mirjam Pol viert haar zege in de Dakar 2022

Met de overwinning van de Dubai International Baja 2022 in het damesklassement sloot Mirjam Pol het afgelopen jaar op uitzonderlijke wijze af: ze won elke wedstrijd waaraan zij deelnam. In januari won Borne’s sportvrouw van 2006, 2009 en 2019 knap de dames de zwaarste rally ter wereld, de Dakar, bij de dames. Die was voor het eerst de openingsronde van het officiële wereldkampioenschap rally. De Rallye du Maroc gaf de doorslag: het uiteindelijke verschil met haar naaste concurrente bedroeg één minuut en 25 seconden…
Ook in 2023 bleek ze bij de dames vorige week niet te kloppen tijdens de Dakar Rally.


Florien Reesink

Florien Reesink, voormalig libero van de volleybaldames van Apollo 8, werd vorig jaar geselecteerd voor Team NL en debuteerde bij het WK in eigen land voor het Oranje van bondscoach Arie Selinger. Omdat de geplande deelname van de nationale ploeg in de eredivisie niet doorging, raakte ze clubloos. Ze traint per week drie dagen op Papendal en tweemaal op eigen initiatief in Borne. Na de winterstop speelt ze voor de Duitse topclub SC Potsdam, titelkandidaat in de Bundesliga.

  Nieuwsarchief