Aftellen naar het Sportgala (4)

De dames van Apollo 8 voor de Europese wedstrijd in en tegen Porto.
Foto Frank Oortwijn

Nog drie dagen, dan is duidelijk wie er met de zes sportprijzen van 2022 in de gemeente Borne naar huis gaan. In zes afleveringen tellen we af naar de ontknoping en stellen we de kandidaten in alfabetische volgorde wat nader voor. Vandaag aflevering 4, de sportploegen bij de senioren.

Voor het tweede seizoen op rij bereikten de dames van Apollo 8 de finale van de strijd om het landskampioenschap volleybal, waarin het de eer moest gunnen aan Sliedrecht Sport. Het leverde de ploeg van de coaches Bart en Thijs Oosting wel een ticket op voor de Europese strijd om de Challenge Cup. Apollo revancheerde zich thuis knap door een 3-0 uitnederlaag in De Veste geheel weg te werken. Al werd de ‘golden set’ verloren, de trots overheerste. Apollo 8 was al het beste sportteam van Borne in 2007, 2009, 2010 en 2018.


NEO, dat naar de eerste klasse promoveerde.
Foto Jaap Engelsman.

NEO veroverde in het seizoen 2021-2022 de titel in de tweede klasse en dat betekende alweer het derde kampioenschap in enkele jaren. De ploeg van trainer Michel Steggink stelde de titel veilig in de voorlaatste competitiewedstrijd, thuis tegen BWO. Clubicoon Wout Weghorst reikte de medailles uit, de kampioensschaal werd overhandig door oud-aanvoerder Robin Oude Kamphuis. In de eerste klasse ging de sinds 2019 regerende sportploeg de winterstop in op de vierde plaats, met slechts drie verliespunten meer dan koploper TVC’28.


De handbaldames van ZVBB.

De handbaldames van fusieclub Zenderen Vooruit Bornerbroek sloten het seizoen 2021-2022 knap af met het behalen van de titel in de landelijke tweede divisie A. Onder leiding van trainer-coach Afton Groener, die clubmonument Leoniek Besselink in 2020 opvolgde, werd het kampioenschap veilig gesteld met een 24-17 zege op Zeeburg. Het is extra knap dat de selectie van Zenderen Vooruit geen speelsters van buitenaf telt. Ze komen allemaal uit de directe omgeving: zes uit Zenderen, vier uit Borne en drie uit Bornerbroek.

  Nieuwsarchief