Aftellen naar het Sportgala (3)

Esmee Bomhof

Nog vier dagen, dan is duidelijk wie er met de zes sportprijzen van 2022 in de gemeente Borne naar huis gaan. In zes afleveringen tellen we af naar de ontknoping en stellen we de kandidaten in alfabetische volgorde wat nader voor. Vandaag aflevering 3, de sporttalenten bij de meisjes.

Esmée Bomhof maakte afgelopen zomer het EK beachhandbal in Praag mee als speelster van het team tot zestien jaar en kwam thuis met een bronzen medaille. De zestienjarige scholiere 5 havo van het Montessori College Twente traint op hoog niveau in de groep toplijn bij de Handbalschool Twente. Ze speelt in het team Meisjes A1 van Borhave, waar ze de E-jeugd traint. Zelf oefent ze als extra uitdaging eens per week mee met het eerste team van de dames van ZVBB.

Jasmijn Holtus, talent van de Hockeyclub Twente in Hengelo, maakt deel uit van het opleidingsteam van het district Noord-Nederland van de hockeybond. Uit zestig kandidaten werden daarvoor zestien veldspeelsters en twee keepsters uitverkoren, afkomstig uit de provincies Groningen, Friesland, Drenthe, Overijssel en Flevoland. Vanuit die selectie stromen talenten door naar de nationale jeugdteams. Jasmijn Holtus volgt in het kader daarvan eens per week een training onder leiding van de trainers en coaches van het district Noord-Nederland.

Jasmijn Holtus

Noor Leusink voert de nationale ranglijst voor schaatssters bij de pupillen aan op de 100, 300 en 700 meter en staat vierde op de 500 meter. In de strijd om het nationaal kampioenschap van 2022 won ze in maart de 300 meter en eindigde ze als tweede op de 500 meter én in het eindklassement. Het talent van de Bornse Schaats- en Skeelervereniging traint behalve met haar club op de baan van IJsbaan Twente in Enschede ook met ijsclub Stokvisdennen uit Dalfsen in Deventer.


Noor Leusink

  Nieuwsarchief