Aftellen naar het Sportgala (2)

Philip Diniz

Nog vijf dagen, dan is duidelijk wie er met de zes sportprijzen van 2022 in de gemeente Borne naar huis gaan. In zes afleveringen tellen we af naar de ontknoping en stellen we de kandidaten in alfabetische volgorde wat nader voor. Vandaag aflevering 2, de sporttalenten bij de jongens.

Met Philip Diniz is opnieuw een telg uit de schaatsfamilie Diniz kandidaat voor een van de prijzen. Philip is in zijn leeftijdscategorie de nummer één van Nederland op de 500 en 1000 meter en tweede op de 1500 meter. In november won hij op de ijsbaan van Groningen de prestigieuze Kardingebokaal. Sinds 2021 traint Philip, nog steeds lid van de Bornse Schaats- en Skeelerclub, bij Development SprintTeam Oost in Deventer. Hij is ook al jaren ’s zomers succesvol als wielrenner.


Tyrone Luimes

Tyrone Luimes heeft het kickboksen niet van een vreemde. Vader Roy deed het vele jaren met succes. De dertienjarige houdt zich ook bezig met gewoon boksen, mixed martial arts en grappling. Tyrone is lid van Angelo Gym en komt uit in de gewichtsklasse tot 45 kilogram.
Hij verloor in 2022 niet een van zijn partijen, waarvan er twee onbeslist eindigden. Een mooi succes was zijn bronzen medaille bij de het Internationaal Duits Kampioenschap in september. Tyrone is ook nog keeper in de jeugd van NEO.


Siebe Speckmann

Tien jaar jong trad Siebe Speckmann als beachhandballer in de voetsporen van zijn broer en zus tijdens het Albert Mulder Toernooi van zijn club Borhave. Na het beachseizoen ging hij als D-speler ook de zaal in. Siebe is lid van het nationaal team onder 17 jaar en nam afgelopen jaar, net als oudere broer Silas bij de senioren, deel aan het WK Beachhandbal in Praag. Met zijn club Hiekka Hauskaa uit Rijsenhout werd hij in 2022, zelf nog B-speler, nationaal kampioen bij de A-jeugd.

  Nieuwsarchief